Nyutgivet

Idag inspirerar Kulturkollo mig att reflektera över nyutgivna böcker.

Ibland är väntan olidlig. En notering i almanackan och så hänger jag på låset när bokhandeln öppnar. Min första läsa-boken-på-release-dagen-erfarenhet var 1981 när Ronja Rövardotter gavs ut. Jag var tio år och det var stort. Det blev en lång nattläsning (med ficklampa, under täcket) och jag visste att jag upplevde en litteraturklassikers födelse.

Harry Potter, himmel Harry Potter! Och jag tackar min lyckliga stjärna över att jag var vuxen så att jag kunde vänta på den Brittiska releasen. Att dessutom ha Hogwarts-informationsförsprång gentemot mina elever. Den känslan.

Kvinnan som desperat kastade sig in på Akademibokhandeln fem minuter innan stängningsdags och inte kunde prata med expediten på grund av andfåddhet. Det var jag. Orsaken var sista delen i Cirkel-trilogin och jag började läsa redan i bilen på väg hem. (Nej, naturligtvis var det inte jag som körde!)

nyutgivning

Nyckeln blev signerad på ett bokevent några veckor efter att boken släppts. Ni ser väl den galna blicken? Det är den blicken jag får när nya klassiker föds.

Annonser

2 thoughts on “Nyutgivet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s