Blommig

I dag lockar Kulturkollo fram min allra blommigaste bok ur hyllan och det är verkligen på tiden för denna bok följer alltid med mig på semestern.

Lisen Sundgren har skrivit ett knippe böcker som får mig att plocka blommor med samma frenesi som när jag var barn och överöste mina föräldrar med buketter av blandade ogräsblommor. Texterna och bilderna andas inspiration och skaparlust vilket gör att man ganska snart vågar ”testa och blanda” efter eget huvud. Tyvärr är Lisens Örtspa slutsåld blommo2bmen det är mödan värt att leta efter den på lokala bokhandlar, antikvariat och bibliotek. Om du har grovsalt, socker, mandelolja och möjligtvis lite bivax hemma har du allt du behöver för att med hjälp av sommarens blommor blanda kroppsskrubber, badsalt och salvor så att du klarar dig hela vintern. Boken är upplagd efter årstidens växlingar så om du vill börja tillverka egna hudvårdsprodukter på vintern finns det recept med exempelvis apelsin, kardemumma och granbarr.

I uppföljaren Lisens Indiska Spa finns ingredienserna i kryddhyllan och bland de exotiska frukterna Att skrubba kroppen med finmalet kaffe, vanilj och kakao skänker den där extra livskraften som kan behövas en grå novemberdag.

blommor3b

Lisens Gröna värld följer återigen årets växlingar men här är det inte hudvård som står i centrum utan inspiration till örtkryddor, drycker, vinäger, grytor, huskurer, oljor samt information om hur man på bästa sätt skördar och tillvaratar det som behövs. Receptet på den kryddiga varma chokladen använder jag flitigt när jag behöver värma kroppen eller själen.

Nu är vi i årets blomningstid och det gäller att passa på. Om ni ser någon som tvärbromsar bilen och rusar ut till vägkanten för att plocka blommor av en vild nyponros kan det mycket väl vara jag. Rosenskrubben med kokos och citronskal brukar ta slut snabbare än själva sommaren så i år skall det mixas rosblad så att det räcker fram till jul.

blommig2

Inspirerad? Följ Lisen Sundgrens Blogg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s