En bra utflykt?

Dagis hade stängt idag eftersom personalen skulle planera hösten. Vi tillbringade dagen tillsammans med E’s bästis och hennes mamma.

Det började som en fantastisk utflyktsdag. E fick sina jeansshorts på sig och ett par remsandaler. Lillebror var glad och nöjd så vi blev bara fem minuter sena till vår utsatta mötestid. Vagnen var lastad med festis, vindruvor, kex och så hinken och spaden förstås. Tvåbarnsmamman börjar få till den rätta snitsen!

Humlegårdens parklek var målet för dagen. Och så skulle flickorna få glass förståss.
Det gick till och med bra att åka rulltrappa med vagn och treåring. Väl inne vid Östermalmstorg hade flickorna blivit hungriga.

Vi valde en kinarestaurang med buffémeny. Kanske inte det bästa för två treåringar men det var ju kul att leka rävjakt med ätpinnarna…

Två mätta mammor med två vrålhungriga (nu förstår jag innebörden av det ordet) treåringar och en bäbis som tröttnat på bärssjalen hamnade till slut vid glassdisken (vi hade ju lovat glass efter maten och de kämpade tappert med de ”konstiga” nudlarna).

ÄNTLIGEN skulle vi till lekparken.

Den kortaste vägen mellan två punkter är inte alltid rak… Då öppnade sig himlen. Vädernissen på morgon TV lovade uppehåll…han LOVADE

Regnet fullkomligt vräkte ner och vi fick kasta oss in i en port. Lilla T tröttnade på situationen och ville ha mat han med. Där stod vi; två blöta mammor, varav den ena hysteriskt försökte amma sin son, och två hoppande treåringar som fortfarande närde drömmen om lekparken. Jag såg på en gång vilka av de passerande kvinnorna som var mammor själva. De skrattade nämligen högt och ljudligt.

Till slut lyckades vi ta oss in i Sturegallerian. Mammorna var mäkta besvikna över den bortregnade utflykten. Jag hör plötsligt hur min dotter glädjestrålande säger till sin lilla bästis: ” En sån BRA utflykt. Massor av vatten och STORA pölar. Titta här jag är ju JÄTTEblöt!!!

På något sätt hade vi lyckats ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s